Aile İçi Şiddetin Sosyal-Hukuksal Boyutu SDÜ’ de Ele Alındı

Aile İçi Şiddetin Sosyal-Hukuksal Boyutu SDÜ’ de Ele Alındı

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi(KASAUM) tarafından düzenlenen “Aile İçi Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Sosyal ve Hukuksal Boyutu” konulu seminer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Numan Tamer ile Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız’ ın katılımıyla Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi

Seminerin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, aile içi düzene aykırı her türlü tutum ve davranışın hukuksuzluk olduğunu, bu durumun şiddetle beslenmesiyle ortaya çıkan faciaların genel tanımının da aile içi şiddet olduğunu söyledi. 

 

Aile içi şiddetin toplumsal bir olgu olduğunu belirterek sözlerine devam eden Akyıldız, “Aile içi şiddetin yaygın olduğu toplumlarda siyasal ve ekonomik düzende bozukluk, kültürel kodlarda da sorun var demektir. Yani aile içi şiddetin olması demek sosyolojik bir varlık olarak nevrotik bir yapının olması demektir. Kadınlarımızın sorunlarının çözümü, ülkemizin geleceğinin sorunlarının çözümüdür. Toplumların medeniyet seviyelerini öğrenmek için eşlerin birbirlerine nasıl davrandıklarına bakmak gerekir.” Dedi.

Açılış konuşmasının ardından “Aile İçi Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Sosyal ve Hukuksal Boyutu” konulu seminere geçildi. Seminerde ilk olarak, Sosyal Hizmet Uzmanı Özden Salman, aile içi şiddeti sosyal yaşam açısından değerlendirerek, kan bağıyla birbirine bağlı, çeşitli rollerle birbirlerini etkileyen yasal, toplumsal ve ekonomik bir kurum olan aileyi tehdit eden en büyük faktörün şiddet olduğunu söyledi. Aile içi şiddetin bireysel, toplumsal ve kültürel etkenlerinin olabileceğini de belirten Salman, “Aile içi şiddetin duygusal, psikolojik, ekonomik boyutu olduğu gibi cinsel boyutu da vardır” dedi. 

Daha sonra şiddetin hukuksal boyutunu değerlendirmek üzere kürsüye gelen Avukat Egemen Tanyıldız da kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla uluslararası alanda ve ülkemizde yapılan yasal düzenlemelere yapılan hukuk düzenlemelerine ve ülkemizdeki yasal düzenlemelere değindi.  

 


 

Yayın Tarihi: 17/02/2012
Okunma Sayısı: 2624